7 עובדות מעניינות על שיניים של חתוליםהיגיינה דנטלית היא חלק בלתי נפרד מבריאות טובה ואיכות חייו של החתול, על כך אין מחלוקת. אבל מה אתם יודעים על שיניו של החתול?

הנה כמה עובדות מעניינות על שיניים של חתולים:

עובדה מס’ 1: יש נקודת דמיון בין השיניים שלנו לאלה של החתול שלנו

למרות שבמבט ראשון שיניים של חתול ושל בני אדם נראות שונות מאוד ישנה נקודת דמיון  אחת. גם חתולים וגם בני אדם הם דיפידונטים (diphyodont) – כלומר, יש להם שני סטים של שיניים: שיני חלב ושיניים קבועות (גם לכלבים).

גורי חתולים, כמו תינוקות, נולדים ללא שיניים. שיני החלב מתחילות לצמוח בערך בגיל שבועיים. בסביבות גיל שלושה חודשים, שיני החלב מתחילות ליפול ולהיות מוחלפות בשיני הקבע שישרתו את החתול לאורך כל חייו.

עובדת בונוס:

לחתול יש 26 שיני חלב ו30 שיניים קבועות. לבני אדם, 20 שיני חלב ו32 שיניים קבועות. לכלבים, 28 שיני חלב ו42 שיניים קבועות

עובדת בונוס #2:

אצל תנינים השיניים נופלות ומתחדשות כל הזמן. תנין יחליף במהלך חייו כ-3000 שיניים!

עובדה מס’ 2: שיניי החתול הן כלי צייד אופטימלי

שיניי החתול הן כלי צייד אופטימלי

הציפור הצליחה לברוח

צורת השיניים של חתול משקפת את התזונה שלו כטורף (קרניבור) מוחלט ,כלומר חייב להיות מוזן מבשר. שיני החתול מיועדות לשיסוף בשר הטרף שלהם. הניבים מותאמים במיוחד לניקוב עורו של הטרף, זו הסיבה שנשיכה מחתול כואבת ומשאירה חורים.

עובדה מס’ 3: צורת השן מתאימה למטרתה

השיניים החותכות של החתול (הקטנטנות האלה הממוקמות בקדמת הפה בין הניבים) לא ממש מתאימות לצייד, אבל צורתן מושלמת לטיפוח וסירוק הפרווה.

מושלמuת לטיפוח וסירוק הפרווה.

 

 

עובדה מס’ 4: לחתולים אין חורים בשיניים

חתולים אינם סובלים מעששת באותו מובן שאנחנו סובלים. השיניים הטוחנות של כלבים ושל בני אדם מכילות משטחי שן אופקיים – זהו המקום החביב על החיידקים הגורמים לעששת. אצל חתולים, השיניים אינן מכילות את המשטחים האופקיים ולכן אינם סובלים מהבעיה שאנו מכנים “חורים בשיניים”

עובדה מס’ 5: חתולים סובלים מבעיות דנטליות אחרות

דלקת חניכיים והתרופפות שיניים, זיהומים וסרטן חלל הפה, הם חלק מהבעיות הדנטליות הנפוצות אצל חתולים. חתולים יכולים אף לסבול מאבן שן. לכן הווטרינר יערוך גם ביקורת לשיניים במהלך הביקורים. במידת הצורך, יבצע גם טיפולי שיניים. 

חתולים סובלים מבעיות דנטליות

עובדת מס’ 6: חתולים לא מפגינים כאב דנטלי

חתולים נוטים לא להציג סימני כאב. אחריות הבעלים והווטרינר לשים לב למצב השיניים של החתול. 

חשוב להיות מודעים ולשים לב לריור, לחניכיים אדומים, לשינויים בהרגלי האכילה או קושי באכילה, ולמצב רוחו של החתול. 

כדאי גם לשים לב לריח הבל הפה של חתול. ריח רע מהפה הוא סימן כמעט וודאי לבעיות שיניים. 

הזנחה של שיניים חולות וחניכיים מודלקות עלולה להיות מסוכנת.

עובדה מס’ 7: חתולים אוכלים גם בלי שיניים

גם אם הווטרינר המליץ על עקירת שיניים, החתול עדיין יהיה מסוגל לאכול מזון יבש וכמובן גם רטוב. עדיף לעקור את השיניים הכואבות מאשר להשאיר את מקור הכאב ולגרום סבל לחתול. סביר להניח שאחרי ההתאוששות מעקירת השיניים החתול ירגיש הרבה יותר טוב.

 

שמירה על היגיינת השיניים של החתול שלכם

ציחצוח שיניים לחתול?!

ביקורת שיניים במהלך הביקורים שוטפים אצל הווטרינר וניקוי במברשת שיניים יגנו על שיני החתול שלכם. ניקוי שיניים חשוב גם הוא – צחצוח שיניים יומי של שיני החתול במברשת ומשחה מותאמות ימנעו הצטברות חיידקים הגורמים למחלות חניכיים בפיו של החתול.

שמירה על היגיינת פה אצל החתול שלכם? אולי זה נראה כמו משימה בלתי אפשרית, אבל אם מרגילים את החתלתול למגע עם המברשת מיד בהתחלה יש סיכוי שהוא יגלה מידת סבלנות מסוימת לעניין. עדיף להתחיל עם שגרת צחצוח כאשר בוקעות שיני החלב ולהיות עקביים .כל זאת ,בנוסף למעקב ולניקוי השיניים ע”י הווטרינר.

ומה אתם יודעים על שיניים של כלבים?