בובי, רקסי, הנרי, חץ – האם זה משנה איך קוראים לו? האם זה משנה איזה שם אתם מעניקים לכלב או לחתול שלכם? תתפלאו, אבל התשובה היא – כן!
מקדישים מחשבה לפני שמחליטים
אמנם לכלב או לחתול אין זהות הקשורה לשם, הוא לא נעלב, לא מובך ולא גאה בשמו, בשבילו זה צליל מוכר המסמן שאתם מעוניינים בתשומת ליבו.
אז למה בכל זאת שווה להקדיש לבחירת השם מחשבה?
כי השם מביע את האופן בו אתם רואים את כלבכם, את התייחסותכם אליו ואת מערכת היחסים ביניכם.
רוב האנשים בוחרים שמות לפי מראה או אופי חיית המחמד. יש אנשים שעוד לפני שהייתה להם חיה ידעו איך הם יקראו לה, זה יפה כי זה אומר שהכלב חשוב להם והם השקיעו זמן בבחירת השם.
שמות נפוצים
בארץ, השם הנפוץ ביותר לכלבות הוא ליידי ולזכרים בוני. שמות נפוצים נוספים הם: שוקו, מוקה, רקס, לולה ולאקי.
אצל הווטרינרים יש קונצנזוס (וזה לא קורה הרבה) בעלי חיים עם השם “לאקי” או “ברכה”, הם דווקא חסרי המזל…
לא להלחיץ את השכנים
אם אתם רוצים שהשכנים שלכם יהיו רגועים בזמן שכלבכם מסתובב ליד ילדיהם, אל תקראו לו בשם בעל משמעות אגרסיבית (כמו “קילר”, “חניבעל לקטר”, “ג’ופרי”…). שם כזה נותן תחושה שאתם מעריכים התנהגות שכזו והכלב אולי ישתדל לעמוד בציפיותיכם.
המלצות שיעזרו לכם להחליט על השם:
- שם בעל שתי הברות
- שם שקל להגות
- שם שקל לכלב לתפוס – בעל צלילים שורקים כמו S או כאלו שנגמרים ב- E. לדוגמא – מקס או מאגי.
- רצוי להימנע משמות שמתחרזים עם פקודות, לדוגמא “ג’ו ” המתחרז עם “לא”.
משמעות השם עושה את ההבדל
בעינינו הכי חשוב שהשם יהיה בעל משמעות חיובית עבורכם, כך שבכל פעם שתהגו אותו השם יגרום לכם לחשוב על כלבכם בחיבה, יעורר בכם תחושות חיוביות, יעשה אתכם שמחים.
והסיבה לכך פשוטה: טון הדיבור ושפת הגוף שלכם ישדרו מסרים חיוביים, הכלב יקלוט את זה וזאת ערובה להידוק מערכת היחסים ושיפור התקשורת.
כשמדברים על שמות, ישנן מספר שאלות שחוזרות על עצמן:
האם אפשר להחליף שם לכלב?
כן. אם באיזה שהוא שלב אתם לא מרוצים מהשם עדיף להחליפו, כמובן לא בתדירות גבוהה. אל דאגה, הכלב יתרגל לשמו החדש וזה יקרה מהר משאתם מדמיינים אם תקשרו את השם החדש לדברים נעימים. כמו שאמר פעם מישהו חכם, שהפילוסופיה של הכלב היא – “תקרא לי איך שאתה רוצה העיקר שתקרא לי לארוחה”.
מה בדבר כינויי חיבה?
הם מומלצים כשאתם רוצים לרתום את הכלב לשיתוף פעולה לא דרך פקודה, למשל במהלך טיפול ווטרינרי או סתם בזמן משחק.
“אני לא מצליח שלא להשתמש בשם הכלב כשאני גוער בו, מה לעשות?”
נכון שההמלצה היא לצרף תמיד את שם הכלב לשפת גוף וטון דיבור חיוביים, אך יש רגעים שיישום המלצה זו קשה, בעיקר אם יש ברשותכם כמה כלבים. לכן כפיצוי הרגילו עצמכם לתת לכלב באופן סדיר חיזוקים חיוביים רבים שיבואו בצירוף לקריאה בשמו.